Waterdichtheid van de stof
De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de JIS-norm 1092). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 5000 mm is bestand tegen een druk van 5000 mm waterkolom (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 1 uur). De waterdichtheid wordt uitgedrukt in Schmerber (bijvoorbeeld: 5000 Schmerber). Dit geldt voor het wassen.
Winddicht
De stof wordt waterdicht en dus ook winddicht gemaakt door op de binnenkant een coating aan te brengen. Een stof die waterdicht is, heeft immers alle technische eigenschappen om ook winddicht te zijn. Bescherming tegen de wind is erg belangrijk, zowel in activiteit als in rust, omdat wind het lichaam sterk kan afkoelen.
Ademend vermogen van de stof
Het ademend vermogen van een stof wordt uitgedrukt in RET (Resistance Evaporative Transfert).
Dit is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren, en zo te voorkomen dat de huid nat wordt.
Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.
RET ≤ 6: heel ademende stof
RET ≤ 12: ademende stof
RET ≤ 20: weinig ademende stof
Dit kledingstuk heeft RET 12
Waar komen onze jassen vandaan?
Deze jas werd bedacht en ontworpen in ons International Design Center aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk, en wordt vervolgens gemaakt door onze leveranciers in Vietnam, Ethiopië en Bangladesh.
Onze partners hebben een uitvoerige knowhow verworven in de confectie van onze jassen en we werken heel nauw met hen samen.
Dankzij die vertrouwensrelatie met onze industriële partners kunnen we hoogwaardige technische kleding maken.