Zool met veel grip
Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om die resultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen door een groep jonge wandelaars in de bergen.
Onze milieuvisie
We hebben dit product verbeterd door er de ecodesign-principes op los te laten en voor 30% gerecycleerd rubber te gebruiken. Daarnaast gebruiken we ook voor 79% van de gebruikte materialen de dope dyed-techniek, en de resterende 21% is gemaakt uit greige-garen (greige geeft aan dat de stof niet geverfd is
en nog zijn ruwe, onbewerkte kleur heeft). De CO2-impact van dit product is zo 20% lager dan die van zijn voorganger.
ONS ENGAGEMENT OM MINDER WATER TE VERBRUIKEN BIJ DE VERVAARDIGING VAN DIT PRODUCT
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.
Productontwikkeling: onze knowhow
Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.