Wat voor vulling maakt deze jas warm?
De vulling uit dons en donsveertjes, bekend om hun sterke isolerende eigenschappen, staat garant voor een uitstekende verhouding tussen gewicht, warmte en samendrukbaarheid. Voor de nodige warmte zorgt een slimme combinatie van het soortelijk gewicht van het dons en het vulvermogen van de jas. Zo wordt de lucht ingekapseld en isoleert hij je tegen de kou. (vulling uit 75% dons en 25% veertjes op de romp, gerecyclede wattering van 200 g/m² op de schouders).
Welke onderdelen, naast de vulling, houden je warm?
Naast de vulling van je jas zorgen ook de nauwsluitende mouwboorden, de sneeuwvanger, de waterdichte ritsen, de opstaande kraag en de verstelbare capuchon ervoor dat warme lucht niet weg kan en koude lucht niet binnen kan.
Wat is een membraan en waarvoor dient het?
Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is dit membraan onontbeerlijk.
Hoe meten we de waterdichtheid van onze jassen?
Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen de waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 10.000 mm is dus bestand tegen een druk van 10.000 mm water.
Welke onderdelen van je jas beschermen bij slecht weer?
Om de elementen (regen, sneeuw, wind...) te trotseren, werd de jas 900 ontwikkeld met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat wind er nauwelijks doorheen kan. Om de waterdichtheid te testen, hielden we de jas onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd. Ook hebben we de waterdichtheid getest tijdens het skiën, in verschillende weersomstandigheden en een paar dagen na elkaar.
Waarom is mijn jas waterafstotend?
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze jas is gemaakt uit waterafstotende stoffen, zodat hij je langer beschermt tegen regen en sneeuw. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.
Hoe herstel je het waterafstotend vermogen van je jas?
Je kan je kleding opnieuw waterafstotend maken. Dat kan met een waterdichtmakende impregneerspray (bij ons te koop): vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat vervolgens 10 tot 12 uur drogen.
Wat betekent het wanneer een jas "ademend" is?
Het gaat om een product dat de transpiratiedampen die ontstaan tijdens een inspanning, goed laat ontsnappen. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. De jas 900 heeft een RET van 12. Het zijn echter de technische oplossingen (zoals ritsen, ventilatie-openingen, mesh) die Wed'ze gebruikt die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.
Wat voor model heeft deze jas 900?
Regular fit. Deze jas valt recht, de kanten blijven parallel hangen zonder dat ze de vorm van je bovenlichaam volgen. Dankzij het ruime model kan je onder deze jas perfect een technische base- en midlayer aantrekken.
Hoe blijf je warm op de pistes?
Om warm en droog te blijven, volg je gewoon het 3-laagjessysteem:
- Laag 1 of baselayer, om droog te blijven.
- Laag 2 of midlayer, om de warmte vast te houden.
- Laag 3 of outer layer, als bescherming tegen de grillen van het weer.
Omdat de 900 Warm bijzonder warm is, raden we je aan er enkel bij barre kou een midlayer onder aan te trekken.
Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?
Een sneeuwvanger is een bescherming in de taille die wordt vastgezet met drukknopen onderaan de ski-jas. In combinatie met aanspanbare mouwboorden zorgt een sneeuwvanger er zo voor dat sneeuw en koude lucht geen kans krijgen, zeker niet tijdens een val.
Hoe moet je je jas wassen?
* Sluit alle ritsen
* Keer binnenstebuiten
* Was in de machine op 30°, op een programma voor fijne was, met weinig wasmiddel en zonder wasverzachter.
BELANGRIJK: laat heel zacht centrifugeren (minder dan 800 tpm): bij te krachtig centrifugeren kunnen de veertjes gaan samenklitten, en dan krijg je ze heel moeilijk weer los van elkaar.
* Stop 2 schone en liefst witte tennisballen bij je wasgoed.
* Laat twee of drie keer spoelen om zeker alle wasmiddelresten te verwijderen
Hoe moet je je jas drogen?
In de droger (aanbevolen)
* Een licht programma of een programma voor kwetsbare stoffen.
* Droog in meerdere, lange cycli, zodat je kledingstuk helemaal droogt wordt.
* Klop het dons op tussen 2 cycli om het samengeklitte dons los te maken.
Als je geen droogtrommel hebt, duurt het lang voordat de jas droog is. (1 tot 2 weken plat drogen op een droge plaats). Klop de jas regelmatig op, om te vermijden dat het dons samenklit (minstens 4/5 keer)
Waar komt het dons vandaan?
Dankzij ons traceringssysteem kunnen we garanderen dat de herkomst van ons dons in overeenstemming is met onze normen voor verantwoorde materialen. Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van eenden die worden gekweekt voor het vlees en die worden geplukt na het slachten.
http://developpement-durable.decathlon.com/faq/
Repareerbaar product
Dit artikel is herstelbaar. We herstellen je artikel gratis zolang de garantie geldt. Of het nu gaat om scheuren, naden of ritsen... jouw Decathlon-winkel reikt je de oplossingen aan. Mochten we je artikel toch niet kunnen herstellen (wegens een fabricagefout), dan kan je het omruilen of je geld terugkrijgen.
De juiste maat kiezen
Ons model draagt maat M en is 175 cm lang.
Zijn maten:
Tailleomtrek: 67 cm
Heupomtrek: 99 cm
Borstomtrek: 90 cm