Onderhoud van de schoenen
Deze warme en waterdichte schoenen zijn voornamelijk van polyester, met een paar inzetten in volnerfleer. Spuit ze geregeld in om de buitenkant opnieuw waterafstotend te maken. Vergeet ook niet om ze telkens na gebruik goed te laten drogen, rechtopstaand en ver van een open vuur of radiator.
1/ Borstel het stof van je schoenen. Indien nodig gebruik je water en zeep.
2/ Spuit ze in met een Nikwax impregneerspray
Waterdicht
Droge voeten maken je tocht prettiger! Maar daar zit 'm vaak het zwakke punt bij schoenen waar je mee over ruig terrein loopt. Onze ontwikkelaars hebben hier hard aan gewerkt. Ze brachten onder het bovenwerk een waterdicht en ademend membraan aan dat water (regen, dauw ...) buiten houdt, maar de transpiratie doorlaat. Dit lieten ze testen in het lab, door de schoen onder te dompelen in water. Na 50.000 keer buigen, dat is ongeveer 20 km of 8 uur lopen, was er nog steeds geen water in gekomen.
Warm
Voor comfort in alle weersomstandigheden, en vooral bij koude, hebben onze productontwikkelaars het beste isolerende materiaal gebruikt dat er op de markt is: Thinsulate van 3M. Dankzij een isolerende laag van 800 g onder het waterdichte membraan blijven je voeten warm, zelfs bij temperaturen onder -10/-15°C.
Bedek ook goed je hoofd en hals, want langs daar verliest het menselijk lichaam 40% van zijn warmte. Om je voeten warm te houden, is het dus een goed idee je hoofd warm te houden.
Grip, ondersteuning
Om overal te kunnen lopen, ook op oneffen ondergronden, is een goede zool noodzakelijk. Ons ingenieursteam rekende hiervoor op de expertise van VIBRAM. Uitstekende grip zowel op droog als nat terrein, en ook op sneeuw en ijs. Blijf wel voorzichtig op natte rotsen, ieder materiaal heeft zijn grenzen.
Met een schoenhoogte van 8 inch (20,3 cm) hebben je enkels zowel goede steun als bewegingsvrijheid en zal er niet zo snel sneeuw in de schoen komen.