De rol van eiwitten
Er bestaan drie macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Ze leveren onder meer energie aan het lichaam in de vorm van calorieën.
Koolhydraten zijn de primaire energiebron van ons lichaam en de ideale brandstof voor onze inspanningen.
Eiwit is een van die drie macronutriënten, het is essentieel voor de opbouw van spiermassa en het goed functioneren van ons lichaam.
Hoe bereid je de WHEY PROTEIN?
We raden aan om 150 ml water te mengen met 2 flinke lepels WHEY PROTEIN (30 g), in een shaker met zeefje.
Je kunt naar smaak meer of minder water toevoegen.
30 seconden schudden en opdrinken.
Voor een romigere drank kun je de WHEY PROTEIN ook bereiden met 150 ml dierlijke of plantaardige melk.
Na bereiding de shake binnen het uur opdrinken.
Een uitleg over BCAA
Weet je waar die 4 letters voor staan?
Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. Er zijn 20 verschillende soorten aminozuren, waarvan 9 'essentieel' worden genoemd (het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, daarom moeten ze uit de voeding worden gehaald). Daaronder vallen 3 vertakte aminozuren, of Branched-Chain Amino Acids (BCAA) in het Engels: leucine, isoleucine en valine.
Ze worden vertakt genoemd vanwege hun vorm. Ze dragen bij aan de spieropbouw en recuperatie.
Wat is WHEY PROTEIN?
Wei-eiwit is een melkeiwit.
Het wordt snel door het lichaam opgenomen en stimuleert het anabolisme (de spieropbouw) waardoor het ideaal is voor de recuperatie.
Waarom WHEY-poeder gebruiken?
- Om makkelijker aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen
- Voor een beter behoud van de spiermassa na de inspanning
- Om eiwitbronnen af te wisselen
- Het is praktisch (je kan het meenemen naar de sportschool of naar je werk)
Onze uitgangspunten voor deze nieuwe WHEY PROTEIN
21 g eiwitten en 5,2 g BCAA/shake om je doelen te bereiken
Deze nieuwe WHEY PROTEIN is Made in France
Met natuurlijke aroma's en zoete moleculen uit stevia, een Zuid-Amerikaanse plant
De smaak en het recept zijn bewust eenvoudig gehouden
We wilden eiwit aanbieden met een evenwichtige en lang aanhoudende smaak.
Als je gewend bent aan eiwitpoeder met kunstmatige zoetstoffen, zou onze nieuwe whey protein op het eerste gezicht misschien lichter van smaak kunnen lijken.
Om de smaak te versterken, kan je de hoeveelheid vloeistof variëren. Een verschil van bijvoorbeeld 50 ml zal een aanzienlijke invloed hebben op de smaak en de textuur.
Na verschillende tests is ons advies om 150 ml per shake te nemen.
KWALITEIT VAN DE PRODUCTIE EN CERTIFICATEN
Onze WHEY PROTEIN wordt geproduceerd in Frankrijk
50% van het hoofdingrediënt (eiwitten) is van Franse oorsprong - 50% van Nederlandse oorsprong.
Productievestiging met IFS Food-certificaat
De producten worden gemaakt in overeenstemming met de goede productiepraktijken en met de beginselen en methodes van de HACCP
Fysisch-chemische, sensoriële, microbiologische en toxicologische controles op de eindproducten: geschikt voor consumptie en een garantie voor de smaakkwaliteit
WANNEER NEEM JE JE WHEY PROTEIN?
Drink om te herstellen een shake binnen 30 minuten na het sporten.
We raden aan om je shaker direct na gebruik uit te spoelen.
Je kunt dit product ook gebruiken als voedingssupplement door bij het ontbijt of voor de training een shake WHEY PROTEIN te drinken.
Gebruiksadvies
Naast regelmatige lichaamsbeweging zijn ook een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl belangrijk.
Vraag bij langdurig gebruik (> 6-8 weken) raad aan een arts.
Niet gebruiken bij nierinsufficiëntie, hepatitis, tijdens de zwangerschap en door kinderen jonger dan 14 jaar.
Buiten bereik van kinderen bewaren.
Lactosegehalte per 100 g
+/- 10 g
VOEDINGSWAARDE
Voedingswaardetabel: PER 100 g | PER PORTIE VAN 30 g
Energie: 361 kcal | 108 kcal
Energie: 1538 kJ | 461 kJ
Vetten: 3,7 g | 1,1 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2,1 g | 0,6 g
Koolhydraten: 14 g | 4,2 g
waarvan suikers: 10 g | 3,1 g
Eiwitten: 70 g | 21 g
Zout: 1,3 g | 0,45 g