Waterdicht
De stof is opgebouwd met een 3-laags membraan, en bestand tegen een waterdruk van 30.000 mm Schmerber (JIS-norm). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is.
Het product werd getest in een simulator die zeer hevige regen nabootste, 450 l/m²/u, gedurende 24 uur (3 x 8 uur)
Waterdichtheid van de zeilbroek
- Alle naden zijn afgedicht.
- Brede waterdichte flap onder de rits om je nog beter droog te houden en het water goed af te voeren
- Brede klittenbanden aan de enkels om de wijdte onderaan te verstellen.
- De zeilbroek komt tot over de borst zodat een goede waterdichtheid gegarandeerd is.
Ademend vermogen
Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand, RET genoemd (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Dit is het vermogen van de stof om de damp die het lichaam produceert tijdens een inspanning naar buiten te laten ontsnappen.
Om te weten of een stof ademend is, wordt de waterdampweerstand RET gemeten (norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de waterdamp doorlaat en hoe beter ademend het kledingstuk dus is.
De RET van dit kledingstuk bedraagt 25.
Schuimstukken
De zeilbroek heeft schuimstof verstevigingen aan knieën en billen voor meer comfort tijdens manoeuvres. De schuimstukken aan de billen zijn uitneembaar.
Veilige bevestiging in de cargozak (op het dijbeen).
Maak je materiaal (mes, camera, harpsleutel enz.) vast in je zak zodat het niet overboord kan vallen! De cargozak op het rechterbeen is hiervoor voorzien van een speciale lus.
Gewicht
De zeilbroek weegt 1100 g in maat L.
Wat betekent waterafstotend en hoe onderhoud je waterafstotende kleding?
De stoffen en sluitingen zijn waterafstotend.
Dat wil zeggen dat druppels zo over het oppervlak rollen.
Op die manier neemt de stof geen water op en blijft het kledingstuk licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend gemaakt met een afwerking aan de buitenkant (DWR), maar door het dragen kan die behandeling zijn effect verliezen.
Je kan de zeilbroek opnieuw waterafstotend maken door ze eerst aan de lucht te laten drogen en dan 10 minuten op lage temperatuur in de droger te stoppen.
Onderhoud van de zeilbroek
Na gebruik overvloedig spoelen met schoon water om het zout te verwijderen. Ongeveer eens per jaar in de wasmachine wassen, niet vaker om te voorkomen dat het klittenband de stof beschadigt door erover te schuren tijdens het wassen.
Laten drogen in een geventileerde ruimte. Opgelet: droog je zeilbroek nooit direct op een radiator.
Als het waterafstotend vermogen afneemt, kan je de broek nu en dan in de droger stoppen, 10 minuten op lage temperatuur, om ze weer waterafstotend te maken.
Hoe laat je de zeilbroek goed drogen?
Dankzij de lus in de riem kan je de zeilbroek aan een haak of kleerhanger ophangen om de broek te laten drogen.