Gedetailleerde beschrijving
Beschermplaatjes uit gegoten polyethyleen op de handrug en de twee onderste kootjes van elke vinger, bekleed met een zacht en soepel schuim. Het schuim bedekt eveneens de basis van de duim aan de kant van de handrug en de tussenruimtes tussen de plaatjes. Brede opening op de palm, voor een stevige, vaste grip op je stick. Vinger per vinger aantrekken. Neopreen band die volledig rond de pols gaat en sluit met klittenband.
Welke maat kiezen?
"De onderstaande tabel is een goede referentie:
- ben je tussen 130 en 140 cm -> XS
- 140 en 160 cm -> S
- 160 en 175 cm -> M
- 175 en 185 cm -> L"
Goedgekeurd door onze atleten
Renée van Laarhoven [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, wereldkampioen in 2022 en speelster bij Kampong (Nederland)], Stéphanie Vanden Borre [speelster bij de Belgische nationale ploeg en speelster bij La Gantoise (België)], Florent Van Aubel [speler bij de Belgische nationale ploeg, drie olympische deelnames (Londen 2012, Rio 2016, Tokio 2020), vice-olympisch kampioen in Rio en olympisch kampioen in Tokio, wereldkampioen in 2018, Europees kampioen in 2019 en speler bij Pinoké (Nederland)]
Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)
Seve Van Ass [speler bij de Nederlandse nationale ploeg, twee olympische deelnames (Rio 2016, Tokio 2020), vicewereldkampioen in 2014 en 2018, Europees kampioen in 2015, 2017, 2021 en speler bij HGC (Nederland)], Jacob Draper [speler bij de nationale ploeg van Wales, olympische deelname (Tokio 2020), en speler bij Hampstead & Westminster HC (Engeland)]
Veiligheidsadvies
Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.
Hoe kun je je hand beschermen?
Een hockeyhandschoen is een persoonlijk beschermingsmiddel. Hij moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425.
Bij hockey loop je het risico dat je hand wordt geraakt door de bal of de stick van een tegenstander, draag dus een handschoen om je linkerhand te beschermen. Een hockeyhandschoen is voorzien van een beschermplaat in voorgevormde kunststof op de handrug en op één of twee kootjes, en doorgaans bekleed met schuimstof om de schokken te dempen.
Hoe bescherm je je hand? (vervolg)
Bij sommige handschoenmodellen is de duim alleen beschermd met schuimstof. Een handschoen met open palm is ideaal, die zorgt ervoor dat je de greep van je stick goed voelt terwijl de binnenkant van je vingers doorgaans bedekt is met een slipvaste stof.
Vervang je handschoen volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als hij tekenen van slijtage begint te vertonen.
Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen we naar de handleiding.
Alleen linkerhand
De linkerhand moet je het best beschermen, die wordt ook het meest blootgesteld. Er bestaan ook rechterhandschoenen.
Ontwikkeling
Opgericht in 1891 door Dhr. Allah Dita in Pakistan, in de begindagen van de sport. Dita stond aan de wieg van heel wat innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Dita kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en ontwikkelt producten die een creatief en kwalitatief spel bevorderen. Zoals we dat kennen van Renée van Laarhoven, Florent Van Aubel, Seve Van Ass, Jacob Draper, Charles Masson, Stéphanie Vanden Borre, Alexia 't Serstevens.
Informatie
De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.