Hoe deze vriesdroogmaaltijd bereiden?
Open het zakje en breng de twee uiteinden naar elkaar, zodat ze elkaar raken.
Vul vervolgens met warm water tot streepje 4 (370 ml). Meng met je bestek goed door elkaar, sluit de rits, wacht 9 minuten en maak het zakje weer open.
Meng opnieuw en geniet van je maaltijd.
Bij bereiding met koud water 20 tot 30 minuten wachten.
Je kan de hoeveelheid water naar smaak aanpassen. Jij bent de chef!
Recept en volume aangepast aan fysieke activiteiten in de natuur.
Wat is het verschil tussen vriesdrogen en drogen?
Beide bewaarwijzen onttrekken het water aan voedsel via een droogproces, zij het via kou of hitte.
Vriesdrogen onttrekt het water uit het voedingsmiddel door het direct van vaste (bevroren) toestand te laten overgaan naar gastoestand.
Die methode laat toe om de voedingswaarde en smaak en geur van de voedingsmiddelen te behouden.
Dehydrateren is het op hoge temperatuur drogen van voedingsmiddelen. Het water in de voedingsmiddelen verdampt.
Wat kunnen we je nog meer vertellen over de vriesdroogmaaltijd couscous met groenten?
Ingrediënten uit de biologische landbouw.
Vegetarische maaltijd.
Geproduceerd in Polen.
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g | 150 g (= 1 maaltijd)
Energiewaarden: 1556 kJ - 372 kcal | 2349 kJ - 558 kcal
Vetten: 9 g | 14 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,5 g | 2,3 g
Koolhydraten: 55,0 g | 83,0 g
waarvan suikers: 11,0 g | 17,0 g
Vezels: 9,5 g | 14,0 g
Eiwitten: 14,0 g | 21,0 g
Zout: 2,3 g | 3,5 g