Bereidingstips
Open het zakje en breng de twee uiteinden naar elkaar, zodat ze elkaar raken.
Vul vervolgens met warm water tot streepje 7 (260 ml). Meng met je bestek goed door elkaar, sluit de rits, wacht 9 minuten en maak het zakje weer open.
Meng opnieuw en geniet van je maaltijd.
Je kan de hoeveelheid water naar smaak aanpassen. Jij bent de chef!
Vriesdrogen en dehydrateren?
Beide bewaarwijzen onttrekken het water aan voedsel via een droogproces, zij het via kou of hitte.
Vriesdrogen onttrekt het water uit het voedingsmiddel door het direct van vaste (bevroren) toestand te laten overgaan naar gastoestand.
Dehydrateren is het op hoge temperatuur drogen van voedingsmiddelen. Het water in de voedingsmiddelen verdampt.
Bij dit recept werden alle ingrediënten gevriesdroogd.
De pluspunten van je Dal met rijst en linzen
Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.
Vegetarische maaltijd.
Deze maaltijd wordt geproduceerd in Polen door een leverancier die enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder additieven en conserveermiddelen.
Weetjes
Water aan toevoegen, klaar in 9 min. Recept en volume aangepast aan fysieke activiteiten in de natuur.
Verpakt onder beschermende atmosfeer. Volledig te consumeren na opening.
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g | 110 g (= 1 portie)
Energiewaarden: 1801 kJ - 428 kcal | 1981 kJ - 471 kcal
Vetten: 9,9 g | 11,0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 8,3 g | 8,8 g
Koolhydraten: 67,0 g | 74,0 g
waarvan suikers: 7,5 g | 8,2 g
Vezels: 7,8 g | 8,5 g
Eiwitten: 16,0 g | 18,0 g
Zout: 1,6 g | 1,7 g